• 109

  • 118

  • 129

  • 132

FG Suorituskyky

VANKKA SUORITUSKYKY = SOLID PERFORMANCE

 

Finngulfilla olemme ylpeitä ammattitaidosta ja parhaiden veneenrakennustapojen kunnioittamisesta.

Solid Performance on tapamme ilmaista filosofiamme luoda hienoja veneitä. Se ohjaa ajatteluamme ja työskentelyämme kaikilla tasoilla, alkaen suunnitteluvaiheesta jossa määrittelemme kunkin veneen hengen ja olemuksen. Ja tulevat FG-purjehtijat ovat osa rakennusprosessia kun keskustelemme yksittäisistä ratkaisuista myyntitiimin ja yksittäisten veneenrakentajien kanssa.

Solid Performance ja FG-veneiden todellinen sydän on ammattityön korkeassa laadussa ja huomion kiinnittämisessä pieniin mutta tärkeisiin yksityiskohtiin. Erittäin paljon huomiota on kiinnitetty rakenteiden vahvuuteen ja pitkäikäisyyteen, toiminnallisuuteen, luotettavuuteen, turvallisuuteen sekä huollon helppouteen.

 

RUNKO JA KANSI

 

Kaikki FG-veneet rakennetaan polyesteri/vinylesteri hartseilla kerrosrakenteena vaahtoväliaineella. Yli 40 jalan mallien rungot ja kannet voidaan valmistaa tyhjiöinjektoidulla epoksilaminaatilla paremman jäykkyyden, pienemmän painon ja myös vielä pidemmän iän aikaansaamiseksi. Laminointiaikatauluja noudatetaan tarkasti ja hartsierien erätunnisteet kirjataan jokaiselle rungolle ja kannelle erikseen. Epoksirungot kovetetaan 55 asteen lämmössä 48 tuntia ja lämpötilat mitataan USB-lämpömittareilla pintalämpötilojen keräämiseksi ja laminaatin täydellisen kovettumisen varmistamiseksi. Runko ja kansi liitetään yhteen rakenneliimalla ja lujitemuoviveneiden osalta lisäksi ruostumattomilla pulteilla 100 mm välein.

 

KÖLIPALKISTO LAMINOITUA LASIKUITUA

 

Polyesterirungoissa laminoitu ristikko ja pitkittäissuuntaiset vahvistuspalkit on laminoitu runkoon joka on umpilaminaattia tällä alueella. Mahdollisen karilleajon aiheuttamat vahingot on helppo korjata ja rakenne on yhtä vahva kuin galvanoitu teräskehikko. Laminoidun palkiston merkittävimmät edut teräkseen verrattuna ovat ruostumattomuus ja se että se ei törmäyksessä kärsi pysyvää muodonmuutosta.

 

RUSTIRAUDAT

 

Rustirautojen kiinnitys on kaikissa malleissa ankkuroitu pitkittäisiin vahvistuspalkkeihin ja vahvoihin roikkuviin polvioihin suunnattuja kuituja sisältävällä laminoinnilla. Tämä johtaa takilan voimat alas rungon kautta korkeiden kuormitusten alueelle maston jalan läheisyydessä ja jakaa kuormat laajalle rungon alueelle mikä luo hyvin jäykän, kestävän rakenteen.

 

TYHJIÖINJEKTOIDUT KOMPOSIITTILAIPIOT

 

Kaikki yli 40 jalan mallit voidaan rakentaa tyhjiöinjektoiduilla komposiittilaipioilla paremman jäykkyyden ja painonsäästön aikaansaamiseksi. Tämä mahdollistaa pintaviilun vapaan valinnan.